'Uit een sprinttest bleek dat Riedewald, Tete en ik de snelsten zijn'

'Uit een sprinttest bleek dat Riedewald, Tete en ik de snelsten zijn'

28-09-2015 07:45
21

Ajax maakt dit seizoen vooral in verdedigende zin indruk. De Amsterdammers incasseerden in zeven Eredivisie-wedstrijden pas twee treffers. Jaïro Riedewald en Mitchell Dijks zijn trots op de 'Muur van Mokum', zoals de Telegraaf het inmiddels noemt. 

"We doen het met z’n allen", legt centrale verdediger Riedewald uit in de ochtendkrant. "Als je ziet hoe Davy Klaassen vanaf het begin aanjaagt. En hoeveel druk Anwar El Ghazi geeft van de back naar centraal, hoe Arek Milik loopt. Daar begint het. En onderschat de rol van Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer niet."

Wedden

Meer odds

"Het voelt lekker, ja", aldus Riedewald. "Natuurlijk maken wij ook het liefst elke wedstrijd tien goals, voorafgegaan door mooie acties. Daar streven we naar, maar daar is tijd voor nodig. Tot die tijd proberen we het achterin dicht te houden. We hebben de individuele kwaliteit om het verschil te maken, zoals nu bij de vrije trap van Nemanja en de prachtige 2-0 van Viktor."

Dijks is eveneens blij met de sterke defensie. Lachend: "Alleen tegen FC Twente was ik er niet bij en dan is het gelijk 2-2 hè. Nee, zonder gekheid, we hebben elkaar in het veld leren kennen en het gaat gewoon goed", zegt Dijks, die ook wijst op snelheid. "We hebben een sprinttest gedaan, waaruit bleek dat drie verdedigers de snelsten zijn: Kenny, Jairo en ik. Dat merk je ook, want op snelheid zijn we dit seizoen nog niet geklopt, terwijl we toch met heel veel ruimte in onze rug spelen."