Update: Duo staakt Ajax-training vroegtijdig en lijkt topper te moeten missen

Update: Duo staakt Ajax-training vroegtijdig en lijkt topper te moeten missen

16-10-2015 11:48
14

Ajax-trainer Frank de Boer heeft nog altijd enkele onzekerheden voor het treffen met Heracles Almelo van zaterdagavond. Jasper Cillessen en Arek Milik zijn nog vraagtekens voor de heuse topper tussen de nummer één en nummer drie van de Eredivisie.

Cillessen raakte voorafgaand aan de interland tussen Oranje en Kazachstan (1-2 winst) geblesseerd aan zijn buik. De kwetsuur leek mee te vallen, aangezien de keeper donderdag weer gewoon trainde op De Toekomst. Ook Milik liep een blessure aan zijn buikspier op tijdens een interland, in dit geval met Polen. De spits verliet donderdag het trainingsveld voortijdig.

Wedden

Meer odds

Zodoende is het nog maar de vraag of Cillessen en Milik dit weekeinde in actie kunnen komen. Aangezien reservespits Yaya Sanogo ook geblesseerd is (lies), zou Davy Klaassen - reeds hersteld van een hersenschudding - wellicht in aanmerking komen voor de spitspositie. Diederik Boer, de tweede keeper van Ajax, staat bij afwezigheid van Cillessen normaal gesproken onder de lat.

Update 11:48 
Cillessen begon vrijdagochtend dan wel gewoon aan zijn keeperstraining, maar onder meer het Algemeen Dagblad meldt inmiddels dat de goalie de oefensessie al snel heeft moeten staken. Zijn inzetbaarheid in het duel met Eredivisie-revelatie Heracles lijkt dus zeer onwaarschijnlijk. Hetzelfde geldt voor Yaya Sanogo, die ook vroegtijdig de catacomben opzocht. Davy Klaassen is wél inzetbaar.