Ajax lijkt transferjacht te staken: Champions League is groot voordeel

Ajax lijkt transferjacht te staken: "Champions League is groot voordeel"

16-12-2015 11:18
14

De kans dat Ajax erin slaagt Edmilson naar Amsterdam te halen wordt steeds kleiner. De Braziliaan tekende dinsdag een nieuw contract bij Sint-Truiden, dat bovendien onderhandelt met andere clubs.

Sint-Truiden verzekerde zich deze week in elk geval van een transfersom voor Edmilson, die door een gelichte optie vastligt tot de zomer van 2017. Dat betekent niet dat hij ook bij zijn huidige club blijft. Beide partijen worden het niet eens over een nieuw contract en een transfer in de winterstop lonkt.

AA Gent en Standard Luik zijn de belangrijkste gegadigden om Edmilson los te weken bij Sint-Truiden. "Junior zal niet bijtekenen", is Karim Rafiki, zijn zaakwaarnemer, duidelijk tegenover Het Laatste Nieuws. Edmilson voelt zich klaar voor een stap hogerop.

Rafiki vervolgt: "Gent is één van de geïnteresseerde clubs, ja. Het heeft al contact opgenomen. "Dat Gent na Nieuwjaar nog Champions League speelt, is alvast een groot voordeel. Bovendien is het een ploeg die mooi voetbal brengt." Ajax wordt niet genoemd en lijkt compleet uit beeld.