Vitesse-smaakmaker in dubio: Het is echt een moeilijke keuze

Vitesse-smaakmaker in dubio: "Het is echt een moeilijke keuze"

09-06-2016 19:18
1

Milot Rashica geldt bij Vitesse als één van de smaakmakers. Desondanks is hij door Gianni De Biasi, bondscoach van Albanië, niet opgenomen in de definitieve selectie voor het EK.

In aanloop naar het eindtoernooi in Frankrijk mocht Rashica wel invallen tegen Luxemburg. Een geboren Kosovaar in het shirt van Albanië, voor sommige fans was het een apart gezicht. "Maar ik ben niet de enige. In ons basiselftal staan zeker vijf, zes jongens die oorspronkelijk uit Kosovo komen", zegt hij tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Je moet begrijpen dat we niet voor zomaar een land uitkomen", gaat hij verder. "Albanië en Kosovo zijn één. Het merendeel van de mensen droomt ervan dat we op een dag één land zullen zijn. In het nationale elftal speelt iedereen met het hart. Het is niet dat we even worden ingevlogen om het elftal een boost te geven. Albanië zit in ons bloed. En in dat van de mensen."

Albanië neemt het in groep A op tegen Zwitserland, Frankrijk en Roemenië. "Toen we ons kwalificeerden liep in Albanië iedereen over straat. Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van het land. Maar niet alleen daar. In Kosovo vielen de mensen elkaar huilend in de armen. Van trots. Ook zij zijn aanwezig op het EK."

Wellicht speelt Albanië maar één keer op een EK, nu ook Kosovo is erkend door de UEFA. "Het is echt een moeilijke keuze. Ik weet dat ik er graag bij wil zijn op het WK in Rusland. Alleen is het nog de vraag met welk land", besluit hij.