Update: Willem II legt Spaanse spits voor drie jaar vast: 'Al tijdje op het oog'

Update: Willem II legt Spaanse spits voor drie jaar vast: 'Al tijdje op het oog'

24-06-2016 20:48
30

Willem II heeft een nieuwe spits gehaald, melden het Brabants Dagblad en Voetbal International. Fran Sol komt over van het Spaanse Villarreal.

Sol gaat, indien hij de medische keuring doorstaat, een driejarig contract tekenen bij de Tilburgers. Bij Villarreal speelde de 24-jarige spits in het tweede elftal. Zijn contract bij de Spaanse club loopt deze zomer af, waardoor Willem II, waar Erwin van de Looi komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is, geen transfersom voor hem hoeft te betalen.

De club had al langer zijn vizier gericht op Sol. De aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Real Madrid, dat hem verhuurde aan Lugo en Oviedo. Daarna pikte Villarreal hem op. Sol heeft wel de ervaring van het trainen met het eerste elftal van de Spaanse club, maar kwam nooit tot een debuut in de Primera Division. Hij scoorde 24 keer in 69 wedstrijden voor Villarreal B. Willem II versterkte zich eerder al met Jari Schuurman en Thom Haye.

Update 20.43: Fran Sol gaat inderdaad aan de slag bij Willem II. De Spaanse aanvaller bevestigt dat via zijn eigen Twitter-account. 'Ik ben vanaf vandaag speler van Willem II, voor drie seizoenen heb ik getekend. Ik ben heel blij en excited. Bedankt iedereen voor alles.' De Tilburgse club heeft zelf nog niets laten weten via de officiële kanalen. 

Update 20.48: Nu is daar ook de bevestiging van Willem II. Sol komt inderdaad transfervrij over van Villarreal. "We hadden Fran al een tijdje op het oog. Vervolgens hebben we gezamenlijk besloten een poging te doen hem naar Tilburg te halen. We zijn blij dat dat gelukt is en we kijken uit naar de samenwerking", legt trainer Erwin van de Looi uit.