'Broer van penaltykiller Krul' beleeft transferavonturen: 'Sms'je van Botteghin'

'Broer van penaltykiller Krul' beleeft transferavonturen: 'Sms'je van Botteghin'

29-07-2016 10:32
6

Malta, Colombia, Puerto Rico: doelman André Krul beleefde al de nodige voetbalavonturen in zijn loopbaan. De voormalig goalie van FC Utrecht en SC Cambuur gaat komend seizoen aan de slag bij het Japanse Iwaki FC. Kort geleden had hij bijna bij een Braziliaanse club getekend. 

"Kreeg ik opeens een sms'je van Eric Botteghin: dat mijn komst al in de Braziliaanse kranten stond. Ik werd aangekondigd als de 'broer van penaltykiller Tim Krul'. Maar ik zag ervan af", vertelt Krul (29) in een uitgebreid interview met voetbalmagazine Staantribune. 

"Het was de bedoeling dat ik eerst 5.000 euro zwart aan een zaakwaarnemer zou betalen voordat ik kon tekenen. Die zou het dan delen met de trainer. Bovendien ging het om een klein plaatsje in de provincie São Paolo. Als het nou Rio was geweest, dan had ik het wel geweten."

Afgelopen seizoen was hij derde keeper van Cambuur. Deze zomer moest hij vertrekken. "Dat zag ik aankomen. Vooral omdat toen nog onduidelijk was in welke competitie Cambuur volgend jaar zou spelen. Bij degradatie werken ze met slechts twee contractkeepers."