'Swansea breekt clubrecord met komst van doelpuntenmachine Atlético Madrid'

'Swansea breekt clubrecord met komst van doelpuntenmachine Atlético Madrid'

09-08-2016 15:48
16

Swansea City staat op het punt de hoogste transfersom in de clubhistorie te betalen. Borja Bastón, contractspeler van Atlético Madrid, is onderweg naar Wales.

Swansea heeft een akkoord bereikt met Atlético over een transfersom van 17,5 miljoen euro, zo meldt onder meer The Guardian dinsdag. Daarmee verbreekt de Premier League-club het transferrecord dat op naam stond van Wilfried Bony. Vitesse ontving in 2013 veertien miljoen euro voor de Ivoriaan.

De 23-jarige Baston is geen héél bekende naam buiten Spanje. Hij kwam ter wereld in Madrid, doorliep de gehele jeugdopleiding van Atlético, maar speelde de afgelopen vijf seizoenen op huurbasis bij andere clubs. Afgelopen seizoen scoorde Baston achttien keer namens Eibar in de Primera División.

Baston, die een dezer dagen een medische keuring ondergaat, is na Fernando Llorente de tweede versterking van Swansea voor de spitspositie. Eerder kwamen Leroy Fer, Mike van der Hoorn en Mark Birighitti al. De club uit Wales verloor maandag André Ayew voor 25 miljoen euro aan West Ham United.