Diepe zucht in Enschede: Ik zie dat in de toekomst alleen maar erger worden

Diepe zucht in Enschede: "Ik zie dat in de toekomst alleen maar erger worden"

26-09-2016 20:01
7

Enes Ünal en Bersant Celina waren zondagmiddag wederom trefzeker voor FC Twente. Op de tribune genoot technisch directeur van de twee huurlingen van Manchester City, die de Tukkers dit seizoen op sleeptouw nemen. 

"Ik vind het zo'n mooi proces. Je ziet de jongens per week groeien. Niet alleen als voetballer, maar ook als mens", aldus Van Leeuwen in gesprek met dagblad Trouw. "Ze maken foutjes, maar ik geniet van hun drive en gretigheid. Je ziet dat ze beter willen worden bij Twente." 

Na een grote uittocht van spelers klopte de eredivisionist in de zomer noodgedwongen aan in Engeland. "Ons verhaal naar Manchester City was heel simpel. Bij FC Twente kunnen spelers zich rustig ontwikkelen. Ze komen hier vaak aan de bal en leren wat het betekent om profvoetballer te zijn. Dat is wat de Eredivisie momenteel te bieden heeft."

Een elftal vol huurlingen is volgens Van Leeuwen nu eenmaal bittere noodzaak. "Dat is hoe de situatie nu is. En ik zie dat in de toekomst alleen maar erger worden", zucht hij diep.