PSV A1 deelt op bezoek bij Rostov genadeloos hard pak slaag uit

28-09-2016 14:50
29

PSV A1 heeft in de Youth League gehakt gemaakt van Rostov. Op Russische bodem haalden de Eindhovenaren in hun tweede pouleduel met 0-6 uit. Uitblinker was Dante Rigo (foto), die een wereldgoal maakte.

Binnen een kwartier had de Belg er al twee in liggen. Zijn eerste was van grote schoonheid. Van ver joeg hij de bal in de kruising. Een paar minuten later mocht Rigo aanleggen vanaf de penaltystip waarmee de middenvelder de voorsprong voor PSV verdubbelde.

Daarmee was het verzet van Rostov, dat het eerste groepsduel met 4-2 had verloren op bezoek bij Bayern München, gebroken. Nog voor rust liepen de Brabanders verder uit. Lennerd Daneels tekende voor de 3-0 en na een half uur klopte Maxim Sukhomlinov zijn eigen doelman.

De woensdagmiddag werd voor Rostov in de tweede helft steeds pijnlijker. Gianluca Scamacca nam de vijfde goal voor zijn rekening. Tot overmaat van ramp viel de 6-0 wederom uit een eigen goal, ditmaal via Danil Sviridov. Dankzij de zege gaat PSV A1 aan kop in poule D. Bayern speelt later op de middag op bezoek bij Atletico Madrid.