Promes eindelijk goud waard: Pikte wel op dat het in de media een dingetje was

Promes eindelijk goud waard: "Pikte wel op dat het in de media een dingetje was"

08-10-2016 10:37
2

Ondanks twee fraaie treffers van Quincy Promes in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Wit-Rusland, vindt de aanvaller niet dat hij vrijdagavond zijn beste wedstrijd als international heeft gespeeld.

"Qua goals was dit de beste, maar qua spel niet", aldus de doelpuntenmaker van de 1-0 en 2-0 in gesprek met NU.nl. "Vorig jaar tegen Wales (3-2 winst, red.) en vorige maand tegen Zweden (1-1, red.) was ik misschien wel beter." De eerste Oranje-treffers voor Promes waren volgens de buitenspeler van Spartak Moskou desalniettemin een grote opluchting. In Rusland weet Promes het net namelijk makkelijk te vinden, maar bij Oranje lukte het tot aan vrijdag niet.

Ondanks de opluchting voelde de speler geen extra druk. "Ik voelde dat de goals eraan zaten te komen, dus voor mij was het geen item. Ik was ook niet extra gebrand op een doelpunt. Maar ik pikte natuurlijk wel op dat het in de media een dingetje was dat ik nog niet gescoord had in Oranje. Gelukkig kan dat verhaaltje nu de wereld uit."

Promes vindt de belangrijke overwinning op Wit-Rusland echter veel belangrijker dan zijn twee doelpunten. "Die goals waren heerlijk, maar ik wil naar het WK en dus is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. We hebben bovendien een goede wedstrijd gespeeld. Ik denk dat iedereen een voldoende heeft gehaald. Zeker na de 3-1 was het genieten," aldus Promes, die uitkijkt naar het duel met Frankrijk. "Dat wordt een flink potje, we mogen aan de bak. Het gaat een interessant duel worden."