Kuyt tipt collega: Als hij daaraan werkt, dan komt het goed met hem

Kuyt tipt collega: "Als hij daaraan werkt, dan komt het goed met hem"

16-10-2016 17:32
5

Dirk Kuyt is trots op zijn Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers zegt in gesprek met FOX Sports blij te zijn met de 1-2 overwinning op NEC, waarbij hij het woord 'karakter' meerdere keren laat vallen.

"Geluk van de kampioen? Dit is het karakter van Feyenoord op dit moment", aldus Kuyt. "Zwak aan de wedstrijd beginnen, maar niet opgeven en karakter tonen. De trainer zei in de rust dat we keihard moeten knokken voor elkaar. Dan kunnen we iets extra's laten zien. We zijn op zoek gegaan naar de goal en naar de tweede goal, soms moet je een beetje geluk hebben. Dat dwing je ook af."

Feyenoord liet het met name bij de eindpass vaak liggen. Bilal Basacikoglu speelde ongelukkig. Maar meerdere spelers van Feyenoord lieten niet het beste van zichzelf zien. Kuyt: "Als wij als team vijf procent minder spelen, dan zijn we in staat om van iedereen te verliezen. Vandaag was het op sommige momenten zeker dertig procent. Dat deden we in de tweede helft beter."

Wat Bilal betreft: "Enerzijds kan je zeggen dat hij een betere eindpass af moet leveren, maar hij kwam er ook een aantal keer goed voorbij. Als hij daaraan werkt, dan komt het goed met hem."