ADO-fans maken samen met fans Dortmund, Liverpool en IJsland kans op FIFA-award

ADO-fans maken samen met fans Dortmund, Liverpool en IJsland kans op FIFA-award

09-12-2016 15:00
8

De fans van ADO Den Haag zijn genomineerd voor de eerste FIFA Fan Award 2016, een prijs die sinds dit jaar uitgereikt wordt aan een supportersgroep voor een bijzondere actie.

De ADO-supporters behoren tot de drie kanshebbers door hun actie tijdens de uitwedstrijd bij Feyenoord in de Kuip. Toen gooiden fans van de Haagse club honderden knuffels vanuit het uitvak in het vak waar patiënten uit het Sophia Kinderziekenhuis zaten. De FIFA noemt het een 'hartverwarmend gebaar'.

De twee anderen genomineerden zijn - gezamenlijk - de fans van Liverpool en Dortmund en de fans van IJsland. Laatstgenoemden zijn genomineerd vanwege hun fantastische steun tijdens het EK en met name de indrukwekkende choreografie tussen de supporters en spelers bij het uitvoeren van de IJslandse haka. De fans van Liverpool en Dortmund zijn gezamenlijk genomineerd voor het tegelijktijdig uit volle borst zingen van het 'You'll Never Walk Alone' tijdens de kwartfinale in de Europa League op Anfield Road vorig seizoen.

Een panel van experts bestaande uit Zvonimir Boban, Marta, Gabriel Batistuta en Vladimir Petkovic hebben de drie genomineerden uitgekozen. De stembussen zijn nu geopend, tot de dag van de ceremonie in Zürich op 9 januari.