Koeman wijst Diego Costa als voorbeeld aan: 'Hij kan meer brengen'

Koeman wijst Diego Costa als voorbeeld aan: 'Hij kan meer brengen'

10-12-2016 13:52
1

Romelu Lukaku is een van de belangrijkste spelers van Everton, maar toch is Ronald Koeman niet helemaal tevreden met de Belg. De Nederlandse manager vindt dat Lukaku meer arbeid moet leveren. "Hij kan meer brengen", oordeelt hij in The Mirror.

"Zijn fysieke niveau is echt goed, dus zeker goed genoeg om pressing te spelen", stelt Koeman. "Dat moet hij veranderen in zijn spel. Hij is het niet gewend om dat te doen, normaal zakt hij eerder wat terug. Maar we zitten nu in een andere situatie en het druk zetten moet bij hem beginnen. Maar soms is het moeilijk voor een speler om zijn gewoontes te veranderen, dat vergt tijd."

De oefenmeester spiegelt Lukaku aan twee concurrenten uit de Premier League: Diego Costa (Chelsea FC) en Roberto Firmino (Liverpool FC). Dat duo legde van alle aanvallers in de Premier League de grootste afstand af. In totaal liepen Costa en Firmino dit seizoen al veertig kilometer meer dan Lukaku. "Lukaku kan meer brengen", oordeelt Koeman dan ook.

"Dat is nu eenmaal één van de kwaliteiten die je wil zien bij je spelers", vervolgt de oud-verdediger. "En dat hebben we ook echt nodig in ons team. Maar hij weet dat hij daaraan moet werken. Hij is een goede jongen, niet het type dat tegen zijn trainer zegt 'ik weet het, ik weet het', en vervolgens niets laat zien. Hij heeft een open mind."