Update: 'Witsel verkast voor 20 miljoen euro naar China en verdient enorm bedrag'

Update: 'Witsel verkast voor 20 miljoen euro naar China en verdient enorm bedrag'

31-12-2016 09:09
24

Aan de Chinese pogingen om Europese (sub)topvoetballers naar het Aziatische land te lokken komt voorlopig geen einde. Nu is het Axel Witsel van Zenit Sint-Petersburg die een enorm aanbod uit China op zak heeft. 

De Chinese competitie is sinds donderdag wereldberoemd door de komst van Carlos Tevez. De Argentijnse spits wordt in China de best betaalde voetballer aller tijden: hij verdient bij Shanghai Shenhua bijna evenveel als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi samen. Geld is duidelijk geen probleem in de zogeheten Super League en Witsel heeft ook een riant aanbod gekregen.

Het Italiaanse Tuttosport weet namelijk dat Witsel achttien miljoen euro per jaar zou kunnen verdienen bij een Chinese club. Om welke club het precies gaat is niet bekend. Bij Zenit verdient Witsel, die ook in de belangstelling staat van Juventus, 'slechts' een jaarloon van 3,5 miljoen euro. Hij kan zich op financieel gebied dus enorm verbeteren. Eerder op de dag werd ook bekend dat Cristiano Ronaldo een aanbod van 100 miljoen euro heeft gekregen uit China. Real Madrid zou 200 miljoen euro verdienen aan de transfer.

Update 09.09 uur: Axel Witsel lijkt de volgende te zijn die naar China gaat verkassen. In Italiaanse media wordt gemeld dat de Belgische middenvelder akkoord is met een transfer naar de Super League. Bij Shanghai SIPG of Tianjin Quanjian zou de Rode Duivel maar liefst achttien miljoen euro per seizoen kunnen opstrijken voor de duur van vier jaar. Ook Zenit Sint-Petersburg staat niet weigerachtig tegenover de transfer. De Russische ploeg zou maar liefst twintig miljoen euro ontvangen voor Witsel.