Britse scout somt supertalenten op en analyseert Ajacied: 'Net een kanon'

  Britse scout somt supertalenten op en analyseert Ajacied: 'Net een kanon'

  woensdag 11 januari 2017 om 13:54

  Het mag geen verrassing heten: de sensationele ontwikkeling van Ajax-spits Kasper Dolberg is ook opgevallen in Engeland. Talentenscout Neil McGuinness werd door The Daily Mail gevraagd om tien grote talenten te analyseren. De Brit is onder de indruk van Dolberg. 

  "'Met zijn statistieken is het niet vreemd dat mensen op hem letten. Hij is een grote aanvaller die goed is met zijn voeten. Zijn rechtervoet lijkt wel een kanon en hij laat het al langere tijd zien in de Eredivisie. Dolberg is altijd in beweging en hij houdt ervan om bij zijn tegenstander uit de rug weg te lopen", steekt McGuinness van wal. 

  In de ogen van de talentenscout kan Dolberg (19) een targetman van wereldklasse worden. "Hij kan de bal goed afschermen met zijn lichaam en kort afleggen als het elftal ervoor kiest om de lange bal te hanteren. Soms kan zijn passing nog beter, hij verliest af en toe te veel ballen. Maar je op zo'n leeftijd al hebt bereikt wat hij heeft bereikt, dan heb je een mooie toekomst voor je."

  Andere talenten die genoemd worden door McGuinness zijn onder meer Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Franck Kessié (Atalanta Bergamo) en RC Genk-aanvaller Leon Bailey. 

  Poll

  Is Dolberg al goed genoeg voor de Premier League?

  (212 stemmen)

  Plaats een reactie

  Come on Utreg +22269
  woensdag 11 januari 2017 om 14:28
  Tja, je wil niet dat je als scout dit talent niet onopgemerkt hebt.. pfff
  Vind ik leuk
  mcmodd +19860
  woensdag 11 januari 2017 om 15:46
  Ik snap alleen niet waarom hij in de media Kesper genoemd wordt. Hij is geen Engelsman en in scandinavie spreken ze zijn naam gewoon uit zoals het geschreven wordt. Bovendien, het is met een K en dan (ook in het Engels), spreek je het ook uit met een K.
  Vind ik leuk
  woensdag 11 januari 2017 om 16:51
  Hij heeft zelf aangegeven dat je de a uitspreekt als e, dus vandaar.
  Vind ik leuk
  woensdag 11 januari 2017 om 17:35
  een targetman? dan denk ik eerder aan iemand als Demouge... Dolberg heeft het in zich om de complete spits te worden. of begrijp ik de term targetman soms verkeerd?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Britse scout somt supertalenten op en analyseert Ajacied: 'Net een kanon'