Zware domper voor Tottenham Hotspur en Vertonghen: 'Ik voel me klote'

Zware domper voor Tottenham Hotspur en Vertonghen: 'Ik voel me klote'

17-01-2017 17:01
9

De vrees is uitgekomen: Jan Vertonghen staat zeker twee maanden aan de kant. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdagmiddag. De Tottenham Hotspur-verdediger viel afgelopen zaterdag uit.

Vertonghen scheurde zijn enkelbanden in het duel met West Bromwich Albion (4-0 winst). De Rode Duivel wilde bij een 2-0 voorsprong een bal binnenhouden, maar maakte een verkeerde beweging. Een precieze termijn vaststellen is moeilijk, maar doorgaans schommelt de revalidatieperiode tussen twee en drie maanden met dit soort blessures.

Wedden

Meer odds

Vertonghen mist onder meer de topper met Manchester City van komend weekend en de dubbele confrontatie met KAA Gent in de Europa League. De interlands met België eind maart worden een race tegen de klok. De blessure is een klap voor Tottenham, dat in bloedvorm steekt. Het had nog maar net Toby Alderweireld terug na een blessureperiode van zeven weken. Januari blijkt niet de maand van Vertonghen. Vorig jaar stond hij drie maanden aan de kant met een knieblessure die hij in januari opliep.