Update: PSV'er medisch goedgekeurd: contract voor vier jaar bij nieuwe club

Update: PSV'er medisch goedgekeurd: contract voor vier jaar bij nieuwe club

20-01-2017 22:13
24

Als Luiz Beto Da Silva en Florian Jozefzoon vertrekken bij PSV, wil trainer Phillip Cocu de transfermarkt op op zoek naar een vervanger. De spoeling is dan volgens de oefenmeester te dun.

De kans dat Beto bij PSV vertrekt is groot. De Peruviaan staat in de belangstelling van Gremio, dat een bod gedaan heeft bij PSV wat door de Eindhovense club van tafel is geveegd. De Zuid-Amerikaan is international, maar heeft zijn opwachting in het eerste PSV-elftal nog niet gemaakt. "Dit was de Beto die ik graag zie", vertelt Cocu tegen het Eindhovens Dagblad. Hij heeft begrip voor de situatie van de speler. "Je hebt ook te maken met wat die jongen zelf wil. We hebben niks aan een speler als die met zijn hoofd ergens anders zit."

Jozefzoon mag weg uit Eindhoven, maar tegen de juiste prijs. Technisch manager Marcel Brands wil niet al te moeilijk doen. "Florian heeft zich bij ons altijd als een voorbeeldige prof ingezet en gedragen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dat speelt zeker mee in onze besluitvorming." Afgelopen zomer kon hij naar Union Berlin, maar die transfer ketste af. PSV wil een half miljoen euro voor Jozefzoon.

Cocu wil vervanging als beide spelers vertrekken. "We zijn Jürgen Locadia nog even kwijt (blessure, red.) en ook Luciano Narsingh (naar Swansea City, red.) is al vertrokken."  Locadia keert volgende week pas terug op het trainingsveld. "Het gaat goed met hem, maar voor veldtrainingen was het nu nog te vroeg."

Update 12.41: Beto hoopt dat zijn transfer naar Brazilië snel in kannen en kruiken is. "Ik hoop snel te horen dat het rond is. Het is nog even afwachten", aldus de jonge aanvaller in gesprek met De Telegraaf. Bij Gremio denkt de Peruviaan meer aan spelen toe te komen op het hoogste niveau. Brands laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat er een akkoord ligt, maar een deal nog niet zeker is.

Update 19-1-2017 20:02: Het heeft er alle schijn van dat de transfer van Beto rond gaat komen. Zijn zaakwaarnemer laat aan Radio Bandeirantes weten dat de bankgarantie vertrekt is en er nu gekeken wordt hoe snel de de jonge spits de overgang naar Brazilië kan maken. Daar ligt een contract voor vier jaar klaar. 

Update 20/1 11.42: Beto da Silva is met toestemming van PSV onderweg naar Brazilië om zijn transfer af te ronden. Bij Gremio zal hij spoedig de medische keuring ondergaan en vervolgens zijn handtekening onder een contract zetten. Dat alles meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag.

Update 20/1 22.13: Gremio heeft Beto da Silva binnen. Dat melden de Brazilianen vrijdagavond via de officiële clubkanalen. Het voormalig PSV-talent heeft een contract voor vier jaar getekend bij de club.