Dolberg en Schöne begrepen transfer niet: Voor mij een te grote stap

Dolberg en Schöne begrepen transfer niet: "Voor mij een te grote stap"

21-01-2017 11:27
5

Als Kasper Dolberg Martin Odegaard was had hij twee jaar geleden nooit de overstap naar Real Madrid gemaakt. Dat vertelt de negentienjarige Ajacied in gesprek met het Noorse VG over de huurling van sc Heerenveen.

"Ik kan niet zeggen op welk niveau Martin was toen hij naar Real Madrid ging, want ik had alleen een paar video's van hem gezien. Maar voor mij zou het een te grote stap zijn. Het zou te ver van het eerste team zijn geweest", zegt de spits, die voor een transfer naar Ajax koos en nu de eerste spits is.

Wedden

Meer odds

"Ik begrijp heel goed dat het moeilijk is om 'nee' te zeggen tegen een club als Real Madrid, maar het was een te grote sprong voor mij. Het is logisch dat het moeilijk voor hem is geweest om deel uit te maken van het eerste elftal", aldus Dolberg, die bijval krijgt van ploeg- en landgenoot Lasse Schöne. "Ik vond het een beetje vreemd dat hij naar zo'n grote club ging. Dan weet je dat je niet veel aan spelen toekomt daar. Aan de andere kant is het moeilijk om nee te zeggen", aldus Schöne.

"Jonge spelers in Nederland leren snel omdat ze meteen in het eerste zitten. Als je naar een grote club in een grote competitie gaat speel je gerust twee jaar in het reserveteam voordat je een kans krijgt. Dan leer je niet wat presteren is, en hoe elk gevecht gewonnen moet worden. Het betekent niets. Dat is een significant verschil in de ontwikkeling van jonge mensen", aldus Schöne.