'Ik vroeg aan Pastoor of hij dat expres deed: ik appte hem en kreeg een smiley'

'Ik vroeg aan Pastoor of hij dat expres deed: ik appte hem en kreeg een smiley'

23-01-2017 16:33

Sparta en FC Volendam treffen elkaar dinsdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker. Volendam-trainer Robert Molenaar zag dat Alex Pastoor, trainer van Sparta, in het duel met AZ naar de tribune werd gestuurd. Molenaar vroeg zich af of hij dat expres deed, zodat Pastoor zijn goede vriend kon ontlopen.

"Ik heb hem direct geappt en kreeg een smiley terug als antwoord", zegt de Volendam-trainer in het Algemeen Dagblad. Pastoor werd naar de tribune gestuurd omdat hij zich druk maakte om de arbitrage. Pastoor en Molenaar speelden jarenlang samen bij Volendam. Enkele seizoenen geleden was Molenaar assistent van de huidig Sparta-trainer bij NEC. Het contact tussen de twee oefenmeesters is de laatste dagen summier. "Terwijl we doorgaan lang met elkaar aan de telefoon kunnen hangen", aldus Molenaar. 

Molenaar beseft dat Volendam alles uit de kast moet halen om het Sparta moeilijk te maken. "We zijn momenteel in goede vorm maar Sparta zal voor meer weerstand vormen dan FC Eindhoven denk ik (tegenstander van afgelopen vrijdag in de competitie, red.). In de winterstop speelden we al tegen een Eredivisie-club. Toen verloren we van FC Utrecht maar vond ik dat we het toch goed deden."