In het kort: Beerens matchwinner voor Stam, PSG naar de bekerfinale

In het kort: Beerens matchwinner voor Stam, PSG naar de bekerfinale

24-01-2017 22:53

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG naar de finale
Paris Saint-Germain heeft de finale van de Coupe de la Ligue breikt door een eclatante 1-4 zege op Girondins Bordeaux. Angel Di Maria en Edinson Cavani tekenden allebei voor twee goals namens de hoofdstedelingen. Bij rust stond het 1-1, omdat ook Diego Rolan namens Bordeaux een goal maakte.

Napoli bereikt halve finale
Napoli is doorgedrongen tot de halve finale van de Coppa Italia. De Italianen versloegen Fiorentina met 1-0 door een goal van José Callejon. Hij kopte in de tweede helft de enige treffer tegen de touwen. Daarna kregen Elseid Hysaj (Napoli) en Maximiliano Olivera (Fiorentina) nog hun tweede en dus rode kaart. Eén van de hoogtepunten van de wedstrijd was de Lorenzo Insigne-turn.

Beerens scoort voor winnende Stam
Roy Beerens heeft zijn waarde getoond voor het Reading van Jaap Stam. De aanvaller scoorde in het duel met Fulham de winnende: 1-0. Hij trof doel bij een rebound na een gemiste penalty van John Swift. Ook Reading stopte een strafschop. Reading staat nu derde, op negen punten van nummer twee Newcastle United en op elf punten van koploper Brighton & Hove Albion, dat met 1-0 won van Cardiff City.

Huntelaar op weg terug
Klaas-Jan Huntelaar is na drie maanden terug op het trainingsveld bij Schalke 04. De Nederlander raakte in oktober geblesseerd aan zijn knie. Dinsdag hervatte hij de looptraining bij de Köningsblauen. Naar verwachting keert Huntelaar midden februari daadwerkelijk terug in de ploeg.

Havenaar terug uit Japan
Goed nieuws voor ADO Den Haag: Mike Havenaar is terug uit Japan en traint weer mee. Dat bevestigt een woordvoerder tegenover Ziggo Sport. Hij was de afgelopen tijd uitgeschakeld door een virusinfectie. 'Hij heeft bij ons tot dusver alleen individueel getraind', aldus de zegsman. 'Zijn rentree in de ploeg is nu nog moeilijk te voorspellen. Hij is er toch zo'n twee maanden uit geweest. Het kan misschien nog wel een maand duren voordat Mike weer helemaal fit is.'

Cocu laat jonge Belg meetrainen
Phillip Cocu heeft Matthias Verreth uitgenodigd om mee te trainen met de eerste selectie van PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Belgische buitenspeler mag aan de oefenmeester laten zien wat hij allemaal in huis heeft. De aanvaller kwam dit seizoen al tien keer uit voor Jong PSV in de Jupiler League. Hij scoorde één keer, in het gewonnen duel met Jong FC Utrecht (2-0). Bovendien stond Verreth al eens in de schijnwerpers met een prachtig doelpunt in de Youth League tegen Bayern München.

Veerman op weg terug
Als het aan Henk Veerman ligt, sluit de aanvaller na een blessure snel weer aan bij de selectie van sc Heerenveen. Dat meldt hij op de officiële kanalen van de Friezen. "Het ziet er goed uit. Misschien dat ik dit weekend weer aan kan sluiten. Dat mag ook wel, want het is alweer zeven weken geleden dat ik mijn hamstringblessure opliep", aldus de Volendammer. Veerman viel begin december tijdens een wedstrijd van de Heerenveen-beloften uit. Het bekerduel van de Friese club met AZ komt nog te vroeg.

Bondscoach Algerije stapt op
Georges Leekens heeft zijn contract als bondscoach bij de nationale ploeg van Algerije ontbonden. Dat meldt de federatie dinsdag via de officiële kanalen. De Belgische Leekens kon met zijn ploeg niet aan de hoge verwachtingen voldoen en werd maandag na een 2-2 gelijkspel al tijdens de groepsfase uitgeschakeld in de Afrika Cup. Voorafgaand aan het toernooi werd Algerije, met spelers als Riyad Mahrez en Islam Slimani, gezien als één van de grote favorieten voor de eindzege. De oefenmeester (67) had een contract tot medio 2019 lopen in het Afrikaanse land.

Makkelie fluit Derby van het Noorden
De KNVB heeft dinsdagmiddag de scheidsrechters voor speelronde twintig van de Eredivisie bekendgemaakt. Kevin Blom leidt Heracles Almelo – PSV, terwijl Bas Nijhuis is aangesteld voor het treffen tussen Ajax en ADO Den Haag. De wedstrijd tussen koploper Feyenoord en nummer negen NEC staat onder leiding van Pol van Boekel. De Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen wordt gefloten door Danny Makkelie.