Update: Børven heeft snel nieuwe club na contractontbinding bij Twente

Update: Børven heeft snel nieuwe club na contractontbinding bij Twente

02-02-2017 22:00
6

FC Twente heeft een einde gemaakt aan het verblijf van Torgeir Børven in Enschede. Het contract van de 25-jarige spits uit Noorwegen is ontbonden.

Børven stond nog tot medio 2018 onder contract bij Twente, waar hij op een dood spoor zat. Hij kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Børven speelde sinds januari 2014 in Enschede. Hij werd overgenomen van Valerenga IF.

De hoge verwachtingen kon hij echter nooit waarmaken. Børven speelde 39 competitiewedstrijden voor Twente en scoorde slechts vier keer. Een heupblessure speelde hem bovendien lang parten.

Børven speelde in de eerste seizoenshelft op huurbasis SK Brann Bergen. De Noorse club had een optie tot koop, maar lichtte die niet. Eenmaal terug in Enschede werd hij verbannen naar de beloften en kreeg de aanvaller te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club.

Update 02/02 22.00: Een paar dagen na zijn contractontbinding in Enschede heeft Børven een nieuwe club gevonden. De transfervrije spits gaat aan de slag bij SK Brann. Voor die Noorse formatie speelde Børven afgelopen jaar ook al op huurbasis. De aanvaller tekende voor drie jaar.