Update: Trots Roda JC in zee met Anelka: Gesprekken met hem gevoerd

Update: Trots Roda JC in zee met Anelka: "Gesprekken met hem gevoerd"

01-02-2017 09:18
37

In de categorie onverwacht nieuws: Roda JC gaat in zee met Nicolas Anelka. De voormalig spits van onder meer Arsenal, Real Madrid, Juventus en Paris Saint-Germain wordt consultant in Kerkrade. Vrijdag staat zijn presentatie op het programma, weet Voetbal International. 

De 37-jarige Anelka gaat niet voor Roda voetballen. Hij krijgt een rol in de jeugdopleiding van de nummer zeventien van de Eredivisie. De exacte invulling van zijn taken wordt in de komende weken besproken met Aleksei Korotaev, sinds kort mede-eigenaar en investeerder van de Eredivisie-club.

Anelka gaat zich óók focussen op de Franse markt. VI weet dat de voormalig international een rol heeft gespeeld bij de komst van Lyes Houri, die op deadlineday werd gehuurd van SC Bastia. Anelka verrichte in de afgelopen jaren al het nodige advieswerk voor Korotaev. 

Roda kroonde zich in januari tot transferkampioen van de Eredivisie. Uit alle uithoeken van Europa kwamen er spelers naar Kerkrade. De teller eindigde op negen versterkingen

Update 09.18: Via de officiële kanalen bevestigt Roda de komst van Anelka naar Kerkrade. "Toen ik in Dubai was heb ik Nicolas leren kennen en heb ik gesprekken met hem gevoerd over voetbal", vertelt technisch directeur Ton Caanen. "Ik had meteen het idee dat ik niet alleen te maken had met een ex- topvoetballer, maar ook met iemand die een zeer interessante gedachte heeft over het voetbal in het algemeen."

"We zijn natuurlijk trots dat we iemand van zijn kaliber aan onze organisatie kunnen toevoegen. We gaan nu samen met Aleksei Korotaev bekijken hoe we precieze invulling gaan geven aan zijn rol."