PSV verkozen boven Feyenoord: 'Het familiegevoel en de spelers hier beter'

PSV verkozen boven Feyenoord: 'Het familiegevoel en de spelers hier beter'

01-02-2017 12:04
28

PSV-jeugdspeler Michal Sadilek verkoos PSV afgelopen zomer boven Feyenoord omdat het familiegevoel in Eindhoven beter is, zo stelt de jongeling. De jeugdinternational van Tsjechië, die tot medio 2019  onder contract ligt in Eindhoven, zegt dat in gesprek met PSV TV.

"Voordat ik naar PSV kwam, liep ik stage bij Feyenoord", begint de aanvallende middenvelder zijn lofzang over PSV. "Dus ik weet hoe de verhoudingen tussen topclubs hier liggen. Ik had daarvoor ook al stage gelopen bij PSV, twee jaar terug. Toen ik hier later weer kwam, dacht ik: hier wil en moet ik zijn."

De zeventienjarige Sadilek voelt zich meer op zijn gemak in Eindhoven. "Het familiegevoel is hier beter en ook de spelers zijn beter", verklaart hij zijn keuze voor PSV. "Dat was voor mij de belangrijkste reden om hier te komen." Inmiddels heeft Sadilek zijn debuut voor Jong PSV gemaakt. Verdeeld over twee optredens (Achilles-thuis en Helmond Sport-uit) kwam de Tsjech tot nu toe tot zestien minuten in de ploeg van Pascal Jansen.