'Aan het einde van het seizoen kan ik nooit 25 vrienden hebben, hoop op 6-7'

'Aan het einde van het seizoen kan ik nooit 25 vrienden hebben, hoop op 6-7'

04-02-2017 00:05

Vitesse-trainer Henk Fraser is ondanks de 0-2 zege van zijn ploeg op ADO Den Haag gematigd tevreden. De score had volgens de oefenmeester hoger uit moeten vallen.

"We hebben er niet het maximale uitgehaald", zegt Fraser tegen FOX Sports. "We begonnen matig aan de wedstrijd. Ik vind wel dat we heel effectief zijn geweest in die paar minuten (Vitesse scoorde in twee minuten twee keer, red.). Daarna voel je dat je niet meer in de problemen komt, maar dat vind ik meteen het meest vervelende. Als je de verhoudingen in het veld ziet, dan moeten we 0-3 of 0-4 maken. Dat vind ik jammer."

Volgens Fraser is de 0-2 zege geen aanleiding om achterover te leunen. "Extra dagje vrij? De jongens vroegen of ik bijgelovig was. Laatst deden we dat wel. Ik zeg dat ik dat absoluut ben. Als we 0-3 of 0-4 hadden gewonnen, had ik erover nagedacht. Nu gaan we morgen lekker op afwerken trainen."

Fraser krijgt te maken met een luxeprobleem. De oefenmeester krijgt Kevin Diks en Alexander Büttner er binnenkort ook nog bij. "Er zijn trainers die veel grotere problemen hebben dan ik", doelt Fraser op collega Zeljko Petrovic. "Het blijft een luxeprobleem. Aan het einde van het seizoen kan ik nooit 25 vrienden hebben. Ik hoop dat ik er 6-7 overhoud die geregeld spelen. Probleem? Nee. Men droomt van grote carrières. Meer geld, meer aanzien. Een grotere club betekent ook meer concurrentie. Zo simpel is het."