Update: Kip keert terug in kleedkamer Leicester City: #NoFuchsGiven

Update: Kip keert terug in kleedkamer Leicester City: #NoFuchsGiven

09-02-2017 08:13
6

Leicester City verkeert acht maanden na het winnen van de landstitel in acute degradatienood. Dat betekent ook slecht nieuws voor het loonstrookje van de spelers.

In Engeland wordt dinsdag gemeld dat in veel contracten een degradatieclausule staat. Eindigt Leicester dit seizoen bij de laatste drie in de Premier League, dan wordt in een aantal gevallen het jaarsalaris met veertig procent teruggebracht. Dat schrijft The Times.

Wedden

Meer odds

Leicester besloot na het sensationele kampioenschap van afgelopen seizoen een hele rits contracten open te breken, waaronder die van Jamie Vardy, Riyad Mahrez, Danny Drinkwater, Kasper Schmeichel, Wes Morgan en Danny Simpson. In die nieuwe overeenkomsten werd een clausule opgenomen, die de kosten van een eventuele degradatie zouden beperken. Dat scenario dreigt nu uit te komen.

Met nog veertien competitiewedstrijden voor de boeg is Leicester één punt verwijderd van de de degradatiezone. In Engelse tabloids is dinsdagochtend te lezen dat manager Claudio Ranieri (foto) daarom rigoureuze maatregelen treft: hij zou het eten van kipburgers, het favoriete maaltje van onder meer Vardy en Mahrez na de wedstrijd, hebben verboden.

Update 9/2 8.13: Leicester City proefde woensdagavond weer eens de zoete smaak van een overwinning, door in de verlenging van een FA Cup-replay af te rekenen met Derby County. Voor Christian Fuchs aanleiding om fijntjes te verwijzen naar het 'kipburgerverbod' van manager Claudio Ranieri, gevolgd door #NoFuchsGiven.