Matig FC Twente blijft in Rotterdam steken op gelijkspel

Matig FC Twente blijft in Rotterdam steken op gelijkspel

12-02-2017 14:19
2

In de jacht op de bovenste plaatsen heeft FC Twente zondagmiddag dure punten laten liggen. Op bezoek bij Excelsior bleven de Tukkers steken op 1-1. AZ, sc Heerenveen en FC Utrecht kunnen later op de dag uitlopen op de nummer acht van de ranglijst. 

Excelsior, dat voor het goede doel aantrad in bijzondere shirts, begon op het eigen Woudestein goed aan de clash met Twente. Een doelpunt van Nigel Hasselbaink werd in de dertiende minuut afgekeurd wegens buitenspel, maar amper drie minuten later was het alsnog raak. Khalid Karami gaf voor vanaf rechts en Hasselbaink prikte binnen. Kort na die treffer kreeg Karami zelfs een grote kans op 2-0. Het schot van de rechtsback vloog over. 

Twente herpakte zich na de slechte start en kwam na 35 minuten spelen op gelijke hoogte. Fredrik Jensen knalde binnen. Het was voor de Finse aanvaller zijn eerste Eredivisie-doelpunt in het shirt van de club. Na de pauze kregen beide teams nog een paar kansjes. Hasselbaink was dichtbij de 2-1 en Warner Hahn verrichtte twee prima reddingen. De puntendeling was uiteindelijk terecht. 

Twente heeft nu 31 punten uit 22 duels. Excelsior heeft 19 punten verzameld - twee meer dan hekkensluiters Roda JC en ADO Den Haag.