Heerenveen verrast door Roda-claims: 'We hebben helemaal geen contact gehad'

Heerenveen verrast door Roda-claims: 'We hebben helemaal geen contact gehad'

13-02-2017 20:00
7

SC Heerenveen heeft met verbazing kennis genomen van de vermeende toenaderingspoging van Roda JC voor Luciano Slagveer. Technisch manager Gerry Hamstra ontkent dat hij afgelopen maand contact heeft gehad met de Limburgers.

Roda-directeur Ton Caanen verdedigde zich zondag bij FOX Sports voor de beslissing om veel buitenlandse spelers naar Kerkrade te halen. Hij claimde dat diverse Nederlandse spelers niet haalbaar waren, onder wie de 23-jarige Slagveer.

"Dat heb ik inderdaad ook gehoord, maar dat informeren zou dan toch bij mij moeten hebben plaatsgevonden. Ik heb met Roda echter helemaal geen contact gehad over Slagveer", reageert Hamstra tegenover Voetbal International. Alleen vanuit het buitenland was er interesse voor de rechtsbuiten, wiens aflopende contract een optie tot verlenging bevat.

"Zijn vertrek was alleen bespreekbaar als wij een vervanger voor hem konden aantrekken. Dat zat er niet in en dus hebben we besloten Luciano te behouden", aldus Hamstra. Slagveer kwam dit seizoen in negentien Eredivisie-duels in actie, waarvan vijf keer als basisspeler.