'Kramer een voetballer naar mijn hart, maar hij maakt zich onmogelijk'

'Kramer een voetballer naar mijn hart, maar hij maakt zich onmogelijk'

19-02-2017 09:22
15

Feyenoord geniet nog altijd een riante voorsprong op concurrenten Ajax en PSV in de Eredivisie, maar deze week ging het vooral over Dirk Kuyt en Michiel Kramer. Vooral de actie van laatstgenoemde, wekt onbegrip.

Kramer weigerde zaterdag te trainen, omdat Kuyt 'vrijstelling' had gekregen. "Die actie van Kramer is het stomste wat je kunt doen. Dat kun je niet maken", zegt oud-spits John van Loen tegen de NOS. "Hij is een voetballer naar mijn hart, als een van de weinigen in Nederland kan hij nog oorlog maken voorin. Hij kan nog hartstikke nuttig zijn en belangrijke goals maken, zoals tegen NEC vorig seizoen. Maar op deze manier maakt hij zichzelf onmogelijk."

Regi Blinker sluit zich daar bij aan. "In deze fase mag geen onrust ontstaan. Als Kramer of iemand anders dat in gevaar brengt, moet je optreden", aldus de voormalig buitenspeler, die lof heeft voor de handelswijze van trainer Giovanni van Bronckhorst. "Ik vind dat Gio heel verstandig overkomt. Aan Kramer heeft hij duidelijk gemaakt waar de grens ligt. Na het weekend is hij weer van harte welkom. Streep eronder. Dat is nodig als je kampioen wilt worden."

Dan is er ook nog de sluimerende onvrede bij aanvoerder Kuyt, die op de bank moest plaatsnemen tegen FC Groningen. "Sinds zijn terugkeer bij Feyenoord heeft hij al heel vaak zijn waarde bewezen, zowel binnen als buiten het veld", stelt Blinker. "Teleurstelling uiten mag altijd, zeker met zijn status. Maar ik kan mij ook voorstellen dat er momenten zijn dat hij niet zal spelen. Als Feyenoord straks kampioen wordt, heeft hij daar een heel groot aandeel in gehad."