Klaassen helpt Room af van penaltysyndroom: Ik deed het puur op gevoel

Klaassen helpt Room af van penaltysyndroom: "Ik deed het puur op gevoel"

19-02-2017 17:29
4

Eloy Room is eindelijk verlost van zijn 'penaltysyndroom'. De strafschop van Ajax-aanvoerder Davy Klaassen was de eerste die de Vitesse-doelman ooit heeft gestopt in de Eredivisie.

Room keerde de inzet van Klaassen in de tweede helft. "Het was gewoon focussen. Ik heb verder niet naar beelden gekeken van tevoren. Ik deed het puur op gevoel", zegt hij na afloop tegen Omroep Gelderland. "Mooi om op deze manier een keer belangrijk te zijn, maar het was voor mij niet zo'n issue. Ik had in de beker al wel eens een strafschop gestopt, maar nog niet in de Eredivisie."

Veel had Vitesse uiteindelijk niet aan de gestopte pingel. Ajax hield stand op 0-1. "Onze eerste helft was slordig, maar de goal van Ajax viel uit het niets na een wel of niet overtreding. We stonden toen ook niet goed. De tweede helft was beter, toen hadden we wel kansen. Tegen alle grote ploegen komen we wel mee en we hoeven voor niemand bang te zijn. Dat zag je ook tegen Feyenoord voor de beker. Maar in de competitie staan we steeds met lege handen."