Ziyech kan al weken niet overtuigen: FC Twente is anders dan Ajax, hè

Ziyech kan al weken niet overtuigen: "FC Twente is anders dan Ajax, hè"

19-02-2017 17:49
17

Hakim Ziyech beseft dat hij bij Ajax een andere rol heeft dan bij FC Twente. Na afloop van het duel met Vitesse (0-1 winst Ajax) wordt hem door FOX Sports gevraagd waar de 'sierlijke straatvoetballer' in hem is gebleven.

"FC Twente is anders dan Ajax, hè. Ik moet hier wat harder werken. We hebben met z'n allen één doel. Ik moet ook andere dingen doen die anderen ook doen op het veld", zegt Ziyech, die vertelt wel eens te 'verlangen' naar een wedstrijd zoals hij die bij de Tukkers kon spelen. "Maar het gaat om het team."

Ziyech zag zijn ploeg zondagmiddag nipt winnen van Vitesse. Aanvoerder Davy Klaassen kon die wedstrijd op slot gooien, maar miste een door Ziyech versierde strafschop. De spelmaker denkt dat Ajax meer moet trainen op ballen vanaf elf meter. "Maar je moet het ook niet al te veel trainen. Op trainingen is er geen druk, hier wel hè. Dat kan je niet oefenen", besluit Ziyech.

Door de zege van Ajax blijven de Amsterdammers in de nek hijgen van Feyenoord, dat zondagmiddag nog tegen ADO Den Haag speelt.