Oerwoudgeluiden richting Onana: 'We distantiëren ons hier ten zeerste van'

Oerwoudgeluiden richting Onana: 'We distantiëren ons hier ten zeerste van'

21-02-2017 00:00
102

Ajax-doelman André Onana is tijdens Vitesse - Ajax racistisch bejegend. Op beelden op YouTube, die maandag door de maker snel zijn verwijderd, is te horen hoe een aantal Arnhemse fans zich schuldig maakt aan het maken van oerwoudgeluiden.

Vitesse laat in een reactie aan VoetbalPrimeur weten op de hoogte te zijn van het incident. "Helaas is er een kort moment geweest waarop een klein groepje bezoekers zich hoorbaar heeft misdragen", aldus een woordvoerder van de club tegen deze website. "Hierop is direct geanticipeerd door de stewards, waarna het niet meer is voorgevallen."

"Vitesse distantieert zich ten zeerste van dit wangedrag. Voor dergelijk gedrag is absoluut geen ruimte in ons stadion. Aan de hand van videobeelden wordt geprobeerd de aanstichters te achterhalen", besluit de zegsman.

Vorig seizoen vond een soortgelijk incident plaats in het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. Riechedly Bazoer werd toen racistisch bejegend, waarna de aanklager van de KNVB een onderzoek startte. Uiteindelijk kreeg de club een boete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.