'Lastig, maar ik ga weer met een lachend gezicht naar de training bij Ajax'

'Lastig, maar ik ga weer met een lachend gezicht naar de training bij Ajax'

27-02-2017 11:12
16

Jaïro Riedewald stond zondag voor de derde keer op rij in de basis van Ajax, dat zondag met 4-1 won van Heracles Almelo. Hij gaat naar eigen zeggen weer met een lach naar de training.

"Het was moeilijk toen ik op de bank belandde. Ik ging naar de trainingen, terwijl ik ermee zat dat ik niet kon spelen. Op een gegeven moment merkte ik dat het vertrouwen weg was, dus dat was een lastige periode", aldus Riedewald, die speelt door een blessure van linksback Daley Sinkgraven, tegen NUsport.

De frustraties bij de twintigjarige verdediger hebben inmiddels plaatsgemaakt voor optimisme. "Ik probeer er nu het beste van te maken. Ik ga weer met een lachend gezicht naar de training en ik ga weer lachend naar huis. Ik heb een tijdje niet gespeeld, dus het is ook een proces voor mij. De trainer weet wat ik kan."

In de winterstop bleef Riedewald, terwijl Anwar El Ghazi, Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer hun heil elders zochten. "Natuurlijk wil ik me ontwikkelen om een betere speler te worden. Als ik dat één keer per maand bij Jong Ajax moet doen, dan is dat niet ideaal. Maar na de zomer is alles anders en begint iedereen op nul. Dan kan ik laten zien dat ik er klaar voor ben."