Update: FC Eindhoven bevestigt rentree oud-aanvaller Feyenoord en Ajax

Update: FC Eindhoven bevestigt rentree oud-aanvaller Feyenoord en Ajax

15-03-2017 16:10
29

Leonardo de Vitor Santiago keert mogelijk op zeer korte termijn terug op de Nederlandse velden. Hij traint al vanaf de voorbereiding mee met FC Eindhoven, maar de aanvaller kreeg lange tijd geen Nederlands paspoort.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat er nu een doorbraak is, want de voormalig speler van Ajax en Feyenoord krijgt hoogstwaarschijnlijk nog deze week een paspoort. Eindhoven was niet in staat hem te binden als niet-EU-speler en moest dus wachten met een contract voor Leonardo. Spelers van buiten de EU moeten een torenhoog salaris krijgen. De verwachting is dat Leonardo tot en met medio 2018 tekent.

Wedden

Meer odds

Overigens wordt het een race tegen de klok voor Eindhoven, aangezien Nederlandse clubs tot en met aanstaande vrijdag spelers kunnen aanmelden bij de KNVB voor de slotfase van de competitie. Volgende week vrijdag wordt als moment aangemerkt waarop Leonardo inzetbaar is voor Eindhoven, dat dan tegen Jong FC Utrecht speelt. De 33-jarige speler is nu in Brazilië om de formaliteiten af te ronden.

Update 9/3 16.08: Leonardo heeft op zijn eigen Facebook-pagina bevestigd dat hij officieel terugkeert in het Nederlandse voetbal. De Braziliaanse oud-speler van Feyenoord en Ajax heeft na lang wachten een contract kunnen tekenen bij FC Eindhoven. De adminstratieve rompslomp rond zijn Nederlandse paspoort is afgerond. "Het is vandaag mijn verjaardag. Het is een speciale dag voor mij, want ik heb ook een contract getekend bij FC Eindhoven. Ik ben blij." Zijn vorige werkgever, het Australische Newcastle United Jets, moet hem nog wel vrijgeven, meldt de NOS.

Update 15/3 16.10: FC Eindhoven heeft woensdagmiddag Leonardo officieel gepresenteerd. De Braziliaanse aanvaller, die sinds de start van het seizoen al meetraint met de selectie, is vrijdag speelgerechtigd voor de Jupiler League-wedstrijd van Eindhoven tegen Jong FC Utrecht. Leonardo (ex-Feyenoord en -Ajax) heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, met een optie voor een extra jaar.