Willems zwaar gefrustreerd: 'Dit was de hardste klap tot nu toe in mijn carrière'

Willems zwaar gefrustreerd: 'Dit was de hardste klap tot nu toe in mijn carrière'

08-03-2017 10:15
4

Jetro Willems heeft het moeilijk gehad met de nederlaag tegen Feyenoord van anderhalve week geleden. PSV ging in dat duel met 2-1 onderuit en miste daardoor de kans op aansluiting met de koploper.

"Ik heb een paar dagen met veel frustraties rondgelopen", vertelt Willems in gesprek met Voetbal International. "Mensen in mijn omgeving wisten dat ze me beter met rust konden laten. Even niet tegen me praten. Ik heb blessures meegemaakt en andere tegenslagen, maar dit was de hardste klap tot nu toe in mijn carrière. Na de nederlaag bij Feyenoord hadden we het gevoel dat we alles hadden weggegeven. In dat gevoel kun je niet blijven hangen."

"Aan mijn ploeggenoten merkte ik hetzelfde: op een gegeven moment moet je de knop weer omzetten", vervolgt Willems, die met PSV nu op acht punten achterstand op Feyenoord staat. "We zijn gaan kijken hoe we verder moesten, hoe we samen de draad weer konden oppakken. Vanaf donderdag was die focus op de toekomst heel duidelijk aanwezig. Welke goede dingen van ons spel moeten we behouden, welke mindere aspecten moeten we verbeteren? Dat soort zaken zijn dan belangrijk. Je hebt elkaar nodig, je moet het sámen oplossen."