'Fire-fighter Hiddink staat met stip bovenaan na nieuw Premier League-ontslag'

'Fire-fighter Hiddink staat met stip bovenaan na nieuw Premier League-ontslag'

17-03-2017 08:58

Middlesbrough overweegt om Guus Hiddink te benaderen. De Premier League-club zit zonder manager na het ontslag van Aitor Karanka en moet in alle haast op zoek naar een nieuwe manager, die Boro in de laatste maanden van de competitie in de Premier League moet houden.

Op dit moment staat Middlesbrough op de negentiende plek op het hoogste niveau van Engeland. De matige prestaties kostten Karanka de kop. Volgens The Daily Telegraph moet Hiddink het tij gaan keren. Bij bookmakers is hij nog niet als favoriet aangeduid, maar het hiervoor genoemde medium stelt dat de Nederlandse coach met stip bovenaan het verlanglijstje staat.

Wedden

Meer odds

Steve Agnew heeft totdat Middlesbrough een nieuwe manager vindt de touwtjes in handen. De assistent-manager moet als het ware voor een Leicester City-effect zorgen. Daar werd Claudio Ranieri ontslagen, waarna diens assistent Craig Shakespeare de neuzen dezelfde kant op kreeg en driemaal op rij won. Hiddink was overigens ook in beeld bij The Foxes.

The Daily Telegraph meent dat Hiddink nog één keer een grote klus wil aannemen en dat hij geïnteresseerd is in het project van Boro, dat hij voor degradatie moet behoeden. Bij die club speelt ook Nederlander Marten de Roon. Met name door zijn interim-periode bij Chelsea heeft Hiddink, die als fire-fighter wordt betiteld, grote indruk gemaakt.