RB Leipzig kan vrije val niet stoppen, Bazoer en Jonker blijven stijgen

18-03-2017 17:28
10

RB Leipzig beleeft een zware periode in de Bundesliga. De stuntploeg van de eerste seizoenshelft bleef op bezoek bij Werder Bremen voor derde opeenvolgende wedstrijd zonder zege en ging er zelfs ruim af.

Werder Bremen - RB Leipzig 3-0
Leipzig was voor de winterstop zelfs nog een tijdje koploper in de Bundesliga, maar moet inmiddels uitkijken dat het niet directe plaatsing voor de Champions League misloopt. De promovendus kreeg in de eerste helft bij Werder Bremen enkele goede mogelijkheden, maar met name Timo Werner was niet scherp in de afronding. Tien minuten voor rust kreeg Leipzig daarvoor de rekening gepresenteerd, toen Zlatko Junuzovic prachtig uithaalde van afstand: 1-0.

In de tweede helft ontbrak bij Leipzig de overtuiging om het tij te keren. Sterker nog, uit een vrije trap van Junuzovic maakte Florian Grillitsch er zelfs 2-0 van, waarna Florian Kainz de afgang in de laatste minuut nog groter maakte voor de bezoekers (3-0). Leipzig heeft, met een duel meer gespeeld, nu tien punten minder dan Bayern. De voorsprong op Borussia Dortmund, dat vrijdag al won van FC Ingolstadt (1-0), is nog maar drie punten. Werder klimt naar de dertiende plaats.

VfL Wolfsburg - Darmstadt 98 1-0
Trainer Andries Jonker zag hoe VfL Wolfsburg onder zijn leiding zijn tweede opeenvolgende zege boekte. Na de stunt van vorige week bij RB Leipzig (0-1) werd ditmaal Darmstadt in eigen huis verslagen (1-0). En net als tegen Leipzig was Mario Gomez matchwinner. De spits was op slag van rust trefzeker. Riechedly Bazoer speelde de hele wedstrijd mee bij Wolfsburg en liet nog een grote mogelijkheid onbenut. Jeffrey Bruma ontbrak vanwege een blessure. Wolfsburg klimt door de zege naar de vijftiende plaats.