Bondscoach Löw haalt uit naar Mourinho: 'Ze hadden hem moeten houden'

Bondscoach Löw haalt uit naar Mourinho: 'Ze hadden hem moeten houden'

Gepubliceerd: woensdag 22 maart 2017 om 13:06wo 22-03-2017 om 13:06

Joachim Löw vindt dat Manchester United te snel afscheid heeft genomen van Bastian Schweinsteiger. Schweini vertrekt in de zomer naar Chicago Fire, tot afgrijzen van de Duitse bondscoach.

"Ik heb een paar wedstrijden van Manchester United gezien en ik denk dat José Mourinho een speler als Schweinsteiger heel goed kan gebruiken", aldus Löw op een persconferentie. "Op dat middenveld zou iemand die het spel organiseert helemaal niet misstaan."

De 32-jarige voormalig captain van het Duits elftal tekende een éénjarig contract in Chicago en laat daarmee een teleurstellend verblijf in Engeland achter zich. In Chicago wordt de controleur met open armen ontvangen en direct omgedoopt tot 'Chicago's Beckham'.

De trainer van Chicago Fire, Nelson Rodriguez, bewondert zijn aanwinst. "Alles aan hem ademt gewoon het woord kampioen", zegt Rodriguez tegen Image. "Hij is een voorbeeld, een leider en won prijzen bij elk team. Ik hoop dat hij voor Chicago kan doen wat Beckham deed bij LA Galaxy. Hij was 32 toen hij kwam en won nog twee titels."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws