Van 't Schip met Pierre van Hooijdonk

Update: Snelle reactie uit Zwolle: deze week waarschijnlijk nieuwe trainer

Update: Snelle reactie uit Zwolle: deze week waarschijnlijk nieuwe trainer

27-03-2017 22:22
25

John van 't Schip lijkt de nieuwe trainer van PEC Zwolle te worden. Eerder deze maand circuleerde reeds het gerucht dat de voormalig assistent-bondscoach topkandidaat is om Ron Jans op te volgen. Fanaccount Forza PEC Zwolle heeft in de wandelgangen vernomen dat de aanstelling van Van 't Schip nu bijna rond is. 

'Op enkele details na' zou de benoeming van de clubloze Van 't Schip afgehandeld zijn. De 53-jarige oefenmeester was afgelopen zaterdag nog bij de NOS te bewonderen als analist tijdens de interland Bulgarije-Nederland. Tot januari 2017 werkte Van 't Schip in Australië als manager van Melbourne City. 

Wedden

Meer odds

De oud-speler van Ajax en het Italiaanse Genoa begon zijn trainerscarrière in 2001, bij FC Twente. Dat werd geen groot succes. Al na één jaar gingen de twee partijen uit elkaar. Later werkte Van 't Schip bij Jong Ajax (2002-2004) en in de vier jaar daarna werkte hij als rechterhand van Marco van Basten bij het Nederlands elftal. De 41-voudig international was ook nog even actief in Mexico. 

Update 22.22: In een reactie aan Voetbal International heeft Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, laten weten dat de aanstelling van een nieuwe trainer nog niet rond is. Op de naam Van 't Schip weigert hij te reageren. Wél is het zo dat PEC nog deze week witte rook verwacht rond de aanstelling van een opvolger van Jans.