Dit was de ochtend: 'Van Gaal met KNVB om tafel', Younes mist hardheid bij Ajax

Dit was de ochtend: 'Van Gaal met KNVB om tafel', Younes mist hardheid bij Ajax

28-03-2017 12:00
2

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'KNVB snel met Van Gaal om tafel'
De KNVB gaat met Louis van Gaal praten over het bondscoachschap van Oranje. De voetbalbond wil graag advies over de opvolging van Danny Blind. Van Gaal zelf zal waarschijnlijk echter niet de nieuwe bondscoach worden. (Algemeen Dagblad)

'Alleen Van Gaal kan schoon schip maken'
Presentator Jack van Gelder ziet een rentree van Van Gaal als bondscoach wel zitten. Volgens Van Gelder is De Tulpengeneraal op dit moment 'de enige die schoon schip kan maken in Zeist'. (RTL Late Night)

Van Oostveen verdedigt eigen beleid
Voormalig KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft voor het eerst sinds het ontslag van Danny Blind van zich laten horen. Volgens Van Oostveen is er geen hoofdschuldige voor de huidige toestand van de voetbalbond. "Het gaat me te ver om alles op het conto van één man te schrijven." (De Telegraaf)

'Communicatieve kramp bij KNVB'
Dat niet Hans van Breukelen, maar Jean-Paul Decossaux de persconferentie leidde waarin het ontslag van Blind wereldkundig werd gemaakt, heeft veel stof doen opwaaien. Gesuggereerd wordt dat de voetbalbond Van Breukelen uit de wind wilde houden. 'Die communicatieve kramp zegt alles over de KNVB van nu.' (Algemeen Dagblad)

Younes mist hardheid bij Ajax
Volgens Amin Younes is de spelersgroep van Ajax soms te lief voor elkaar. De Duitse aanvaller haalt twee inmiddels vertrokken ploeggenoten aan die hun medespelers wel op scherp konden zetten. "Op het veld konden we elkaar de huid vol schelden om diezelfde avond samen uit eten te gaan." (Clubsite Ajax)