Younes mist twee Ajacieden: Spelers met ontzettend veel durf. Echte strijders

Younes mist twee Ajacieden: "Spelers met ontzettend veel durf. Echte strijders"

28-03-2017 08:44
3

Amin Younes vindt het niet erg om binnen de lijnen bikkelhard voor zijn ploeggenoten te zijn. Dat vertelt de Ajax-aanvaller in gesprek met Merel van Dongen, speelster van Ajax Vrouwen, op de clubsite van de Amsterdammers.

De aanvaller geeft een voorbeeld. "Met Nemanja Gudelj en Arek Milik had ik dat sterk. Op het veld konden we elkaar de huid vol schelden om diezelfde avond samen uit eten te gaan. Als het goed is wil je elkaar beter maken en om daar te komen moet je af en toe bikkelhard voor elkaar zijn", aldus Younes.

Hij mist hen wel. "Arek en Nemanja zijn spelers met ontzettend veel durf. Echte strijders. Joël Veltman heeft die felheid ook. Dat vind ik mooi. Tegelijkertijd zijn ze ook communicatief heel sterk." Frenkie de Jong heeft dat ook, bleek nadat Younes hem op de training een trap verkocht.

"Frenkie was pissig. Op dat moment ben ik best hard, zo van 'hop, opstaan, niet miepen'. Dan moet er gepresteerd worden. Buiten het veld ben ik helemaal niet zo. Na de training heb ik met Frenkie gepraat en was alles weer koek-en-ei. Dat is heel erg belangrijk. Zo hou je de groep bij elkaar", vindt Younes.