'Ben blij dat ik weer de kans heb gekregen in Oranje, maar dat je dan zo speelt..'

'Ben blij dat ik weer de kans heb gekregen in Oranje, maar dat je dan zo speelt..'

29-03-2017 07:35
19

De afgelopen week hakt er bij de spelers van het Nederlands elftal flink in. Ook bij doelman Jeroen Zoet. De cruciale EK-kwalificatiewedstrijd werd met 2-0 verloren en vervolgens werd Danny Blind ontslagen.

"Chaotisch. Er is veel gebeurd. Geen leuke dingen. Zaterdag tegen Bulgarije hebben we een slecht resultaat geboekt. Het was niet bepaald Nederlands voetbalwaardig", reageert Zoet tegenover Omroep Brabant. De PSV-sluitpost krijgt de vraag wat er meer in heeft gehakt: de nederlaag tegen Bulgarije of het ontslag van Blind. "Voetbal is soms heel hard. Het zijn allebei geen leuke dingen. Dat het WK verder weg is, is enorm balen. En dat een trainer ontslagen wordt, is ook niet leuk."

Zoet was wel blij dat hij twee interlands achter elkaar in de basis stond. "Ik ben blij dat ik weer de kans heb gekregen in Oranje. Het is dan vervelend dat je tegen Bulgarije zo'n wedstrijd speelt, waarin je eigenlijk hoort te winnen. Maar dat niet doet. Ik ben blij dat ik vanavond tegen Italië weer mocht spelen. En dat het wat anders ging. Wel weer een nederlaag. Maar ik denk dat we wel iets anders hebben laten zien dan afgelopen zaterdag."