'PSV heeft transferplan al klaarliggen en klopt binnenkort bij Chelsea aan'

'PSV heeft transferplan al klaarliggen en klopt binnenkort bij Chelsea aan'

05-04-2017 07:35
34

PSV gaat na dit seizoen proberen Marco van Ginkel voor nog een jaar van Chelsea te huren. Volgens het Eindhovens Dagblad is nu al duidelijk dat de club vrijwel zeker voor het behoud van de veelscorende middenvelder gaat.

PSV probeerde vorig jaar zomer Van Ginkel, die net zijn eerste halfjaar in Eindhoven erop had zitten, ook voor een seizoen te huren. Destijds ging die deal niet door vanwege een blessure bij de Chelsea-speler, waarna hij in de winterstop alsnog naar Eindhoven kwam. Hoewel de titelstrijd nog niet gestreden is, ligt het PSV-plan om Van Ginkel te behouden al klaar.

Belangrijk in de kwestie is natuurlijk hoe Chelsea en de speler zelf daarin staan. Van Ginkel heeft nog een contract tot medio 2019 in Londen, maar lijkt niet meer in aanmerking te komen voor speeltijd op Stamford Bridge. Het kopen van Van Ginkel is volgens het Eindhovens Dagblad waarschijnlijk onhaalbaar. De andere huurling Siem de Jong keert na dit seizoen in principe gewoon terug naar Newcastle United. De verwachting is daarnaast dat Davy Pröpper wel eens een transfer kan gaan maken in de zomer.