Excelsior zegeviert in stadsderby: degradatiestrijd wordt steeds spannender

07-04-2017 21:51
6

Excelsior heeft een gevoelige tik uitgedeeld in de stadsderby tegen Sparta. De Kralingers wonnen vrijdag op Het Kasteel met 2-3 en zijn van de zeventiende plaats af.

Sparta begon nog goed aan het duel. De thuisploeg kwam na tien minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Ryan Koolwijk. Feyenoord-huurling Warner Hahn mocht zich die goal aanrekenen. De keeper van Excelsior klungelde bij een Spartaanse corner en leidde daarmee de achterstand in.

De gelijkmaker viel ook uit een hoekschop. Sparta liet zich verrassen door een ingestudeerde corner van Excelsior. Nigel Hasselbaink kopte de 1-1 tegen de touwen nadat Jurgen Mattheij goed het overzicht had bewaard. In de rust kon Excelsior zelfs genieten van een voorsprong nadat Stanley Elbers op slag van rust voor de 1-2 tekende.

Vroeg in de tweede helft kreeg Sparta een mokerslag te verwerken. Hasselbaink gebruikte zijn snelheid goed en klopte Roy Kortsmit met een geplaatst schot. Met een aantal wissels probeerde Alex Pastoor nog wel iets teweeg te brengen, maar dat lukte niet. De 2-3 van Martin Pusic in de slotfase viel te laat.

Sparta en Excelsior hebben na dertig wedstrijden beide 28 punten. Dat is evenveel als NEC en ADO Den Haag, die later dit weekend nog in actie komen.