'Mourinho wijst mogelijke Zlatan-vervangers aan': 'Ver van het team dat ik wil'

'Mourinho wijst mogelijke Zlatan-vervangers aan': 'Ver van het team dat ik wil'

10-04-2017 19:55
7

José Mourinho erkent dat hij nog 'erg ver' is van het samenbrengen van een kampioenselftal bij Manchester United. De Portugese manager lijkt vuurwerk aan te kondigen op de transfermarkt.

Mourinho gaf aan het begin van het seizoen zo'n 180 miljoen euro uit, waarna United zich afgelopen winter rustig hield. Komende zomer worden alle registers echter opengetrokken. "Wat we nu hebben is lang niet slecht, maar als je mij vraagt hoe ver we zijn van het team dat ik wil hebben, is het ver. Heel ver", vertelt de flamboyante coach aan The Manchester Evening News.

Wedden

Meer odds

"We hebben weer een transferperiode nodig. We moeten ons zeker verbeteren, wat betreft onze selectie", aldus Mourinho, die volgens de regionale krant nog altijd hoopt op Antoine Griezmann. Ook Benfica-verdediger Victor Lindelof en middenvelder Tiemoue Bakayoko van AS Monaco zijn in beeld. Daarnaast houdt United rekening met een vertrek van Zlatan Ibrahimovic.

De 35-jarige Zweed heeft een aflopend contract op Old Trafford. Als Ibrahimovic vertrekt, wil Mourinho koste wat kost een nieuwe spits. Dat is slecht nieuws voor Everton-manager Ronald Koeman, aangezien Romelu Lukaku één van de twee opties is. De ander is Andrea Belotti van Torino.