Degradatiestress Sparta: 'Enige incident was toen een fiets die was omgevallen'

Degradatiestress Sparta: 'Enige incident was toen een fiets die was omgevallen'

11-04-2017 17:24
9

Sparta is in een felle strijd verwikkeld om lijfsbehoud in de Eredivisie, terwijl het precies een jaar geleden het kampioenschap in de Jupiler League vierde. Trainer Alex Pastoor ziet verschillen met vorig seizoen, maar ook overeenkomsten.

"We hebben thuis een fotoboek van het kampioensfeest. Dat ligt op de wc en daar kom ik ook wel eens. Dan kijk je er af en toe in", zegt Pastoor tegen FOX Sports. "Die huldiging was een belevenis op zich. Het veld stond vol en alles wat er gebeurde was dat er in een hoek van het stadion een fiets was omgevallen. Die ze na afloop wel weer recht hebben gezet, maar dat was het enige incident."

Toch vindt Pastoor de situatie nu niet heel anders. "Wel een andere competitie en dus een andere plek op de ranglijst", aldus de oefenmeester. "Toen hadden we voor deze datum drie, vier weken die heel spannend waren, omdat we tegen het kampioenschap aanhikten en het maar niet afmaakten. Nu is het op een andere manier spannend, maar het is iets dat eigenlijk wel overeen komt."

Michel Breuer ontkent dat het vorig jaar een stuk leuker was. "Iedereen wil liever in de Eredivisie spelen dan in de Jupiler League", stelt de verdediger. "Er is een mooiere ambiance, mooiere tegenstanders. De resultaten waren vorig jaar natuurlijk beter, je werd kampioen. Dat brengt positiviteit met zich mee, maar ik speel toch liever in de Eredivisie."