'Als ik PSV was zou ik Janssen een jaar huren van Tottenham Hotspur'

'Als ik PSV was zou ik Janssen een jaar huren van Tottenham Hotspur'

15-04-2017 08:59
34

Pierre van Hooijdonk verwacht dat PSV-trainer Phillip Cocu blijft vasthouden aan Luuk de Jong. De aanvoerder van de nummer drie van de Eredivisie worstelt al tijden met zijn vorm. Veel fans zien graag dat De Jong een keer op de bank wordt gezet. 

Afgelopen seizoen tekende de PSV-spits voor 32 goals in 44 duels. Deze jaargang stokt de teller op negen doelpunten in 37 wedstrijden. "Cocu heeft altijd zijn vertrouwen in Luuk de Jong getoond en ik verwacht dat dit nu ook zo blijft. Het lijkt me sterk dat Cocu in deze cruciale fase de boel gaat omgooien. Hij gaat De Jong niet slachtofferen", zegt Van Hooijdonk in gesprek met de NOS. 

Wedden

Meer odds

"Het enige dat ik me kan bedenken is dat Cocu als verrassing De Jong voor de wedstrijd tegen Ajax buiten de basis laat en dan Locadia in de spits zet. Maar zaterdag zie ik gewoon een basisplaats voor De Jong." PSV en Ajax nemen het volgende week zondag tegen elkaar op. Eerst moeten de Eindhovenaren nog op bezoek bij ADO Den Haag. 

Huntelaar en Janssen
Van Hooijdonk acht de kans groot dat PSV in de zomer op zoek gaat naar een extra spits. De naam van Klaas-Jan Huntelaar viel afgelopen week. "Huntelaar wordt nu veel genoemd bij Ajax, maar als ik PSV was zou ik eerder nog Vincent Janssen een jaar huren van Tottenham bijvoorbeeld", countert Van Hooijdonk. 

Lees ook: Het mislukte jaar van Vincent Janssen: waarom hij absoluut weg moet bij Spurs