Ik vind echt dat wij het verdienen om in de Europa League-finale te komen

"Ik vind echt dat wij het verdienen om in de Europa League-finale te komen"

04-05-2017 06:30
34

Ajax verdient het om in de finale van de Europa League te staan. Dat stelt Amin Younes, aanvaller van de Amsterdammers, in gesprek met VoetbalPrimeur. Toch wil hij nog een slag om de arm houden wat betreft de return tegen Olympique Lyon. 

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Ajax wervelde woensdagavond langs de Fransen: het werd 4-1 in de Amsterdam Arena. Dat biedt een zeer gunstige uitgangspositie voor de return, die volgende week donderdag wordt gespeeld. Hoe groot de kans is dat Ajax de finale haalt? "Eigenlijk vijftig procent, omdat we nu een wedstrijd gespeeld hebben", zegt Younes na afloop van het Europa League-duel tegen VoetbalPrimeur

"Maar hoe het voelt? Dat is lastig om te zeggen. Na de thuiswedstrijd tegen Schalke had ik ook een goed gevoel, maar toen stond het op een gegeven moment 3-0 voor Schalke in de uitwedstrijd. Ik ben positief en ik heb er een positief gevoel aan overgehouden, maar ik zit nog niet met mijn hoofd in de finale", zegt een voorzichtige Younes. 

"De manier waarop is geweldig. We spelen geweldig, met de fans erachter. Ik vind het zo leuk om te zien hoe iedereen voor elkaar vecht. We die for each other. En dan ook nog de supporters erbij: dat is geweldig. Ik vind echt dat wij het verdienen om in de finale te komen. Wanneer je het zo verdient, moet je het ook doen. Dan moet je jezelf belonen."