FC Groningen houdt PSV op plek drie: Eindhovenaren kunnen niet overtuigen

07-05-2017 16:25
47

PSV heeft zondag niet kunnen overtuigen uit bij FC Groningen. Na elf minuten stond de thuisploeg al met 1-0 voor, waarna de Eindhovenaren niet meer dominant werden. De tweede plek is nu definitief uit zicht voor de ploeg van Phillip Cocu.

Met Luuk de Jong in de punt van de aanval begon PSV hoopvol aan het duel met de nummer tien van de Eredivisie. Mimoun Mahi zorgde echter voor een snelle tegenslag voor de Eindhovenaren: na elf minuten zette de topscorer van Groningen zijn ploeg met een rake pegel op voorsprong.

Het spelbeeld veranderde na de 1-0 niet. FC Groningen bleef rustig afwachten en opbouwen terwijl PSV niet veel kon creëren. Invaller Sam Lammers zorgde in de zestigste minuut echter toch voor de gelijkmaker: zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van PSV. In de 75e was het wéér raak voor de twintigjarige spits, er werd echter gefloten voor een overtreding van PSV.

Door het gelijkspel blijft PSV derde in de Eredivisie, waarmee het recht heeft op voorronde Europa League. FC Groningen blijft tiende waardoor het halen van de play-offs voor de Europa League nog altijd mogelijk is - ondanks de 4-0 zege van Heracles op ADO Den Haag.