Topclubs krijgen nul op rekest: Ik blijf volgend seizoen bij Ajax

Topclubs krijgen nul op rekest: "Ik blijf volgend seizoen bij Ajax"

12-05-2017 10:11
26

Geïnteresseerde clubs hoeven hun energie niet meer in Kasper Dolberg te steken, want de spits heeft verzekerd dat hij ook volgend seizoen bij Ajax speelt. Het Deense ijskonijn zei dat na afloop van het met 3-1 verloren duel met Olympique Lyon.

"Ik blijf volgend seizoen bij Ajax. Althans, als ik mag blijven... Ik wil de lijn van dit seizoen doortrekken. Ik wil beter worden en meer goals maken", aldus Dolberg in gesprek met ELF Voetbal. De Deense aanvaller wordt onder meer gelinkt aan een transfer naar de Premier League.

Dolberg kampte een tijd met een liesblessure, waardoor Bertrand Traoré zijn positie in de spits overnam. De Chelsea-huurling deed het daar uitstekend, maar Dolberg maakte zich geen zorgen. "Nee, eigenlijk niet. Ook al speelde Bertrand geweldig. Na mijn rentree heb ik het best wel even lastig gehad, moest ik weer ritme zien te krijgen. Maar dat hoort bij het vak van spits: je moet op iedere situatie zijn voorbereid."

Dolberg kroonde zich donderdagavond opnieuw tot held van Ajax door in Lyon de 0-1 binnen te stiften. Daardoor zat Ajax op rozen. "Op dat moment dacht ik: gáán. Ik had een vrije doortocht naar het doel (...). Maakte Van Basten ze ook zo? Ah, dat wist ik niet."