HSV dompelt Jonker in absolute slotfase in diepe rouw: play-offs voor Wolfsburg

HSV dompelt Jonker in absolute slotfase in diepe rouw: play-offs voor Wolfsburg

20-05-2017 17:24
20

Andries Jonker is in de absolute slotfase van het duel met Hamburger SV veroordeeld tot de play-offs tegen degradatie met VfL Wolfsburg. Gian-Luca Waldschmidt maakte in de 88e minuut de winnende voor de thuisploeg, dat daarmee ternauwernood de dans ontspringt.

HSV begon als nummer zestien aan de laatste speelronde, met een achterstand van twee punten op nummer vijftien Wolfsburg. Die Rothosen moesten daardoor winnen, maar kregen na 23 minuten een forse tegenslag te verwerken. Robin Knoche opende de score voor Wolfsburg, dat het zonder de geschorste Riechedly Bazoer en de geblesseerde Jeffrey Bruma moest stellen. Het antwoord kwam niet veel later van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic.

Meer doelpunten bleven lange tijd uit. Op het moment dat Wolfsburg zich leek op te kunnen gaan maken voor nog een jaar Bundesliga, sloeg HSV echter genadeloos toe. Waldschmidt maakte er 2-1 van. Dat leidde tot een vreugdeexplosie bij HSV, terwijl Jonker zich op moet maken voor een play-off met de nummer drie van de Tweede Bundesliga, hoogstwaarschijnlijk Eintracht Braunschweig.